Gyakran ismételt kérdések

Önnek is kérdése, problémája van? Küldje el a pulimix@pulimix.hu címre!

Gyakori kérdések, problémák

Egészség,immunrendszer
Megfelelő Se, E- és C-vitamin tartalom
A betegségek ellen a gyorsabb
felépülésért és a lassabb
öregedésért,az
immunrendszer
erősítéséért (pl.:
szörtüszőatkásodás
csökkentéséért)

 

Lábak
Magas mikroelemszint (Cu, Zn)
Az erős inakért a nagytestű
kölykök végtagi deformitásának
megelőzésére

Szőrzet
Megemelt biotin, Zn, Cu, Ω3, Ω6 zsírsav
tartalom Az allergia ellen, továbbá a
fényesebb, egészségesebb szőrzetért

Csontok
Optimális Ca, P és D-vitamin
tartalom Az erős, egészséges
csontozatér

Porcok
Nagydózisú kondroitin-
szulfát és glükózamin
Az egészséges
porcokért,illetve az
izületi kopás és
diszplázia ellen.

 

Szaporodás
Magas A, E-vitamin, Se szint
Az embriók könnyebb beágyazódásával
a nagyobb alomszámért, a kanok jobb
termékenyítő képességéért

Összefoglalás - Mire jó a CANIPREM? (2. kültakaró)

Hamarosan itt a kiállítási szezon! Ilyenkor mindenki szereti kutyáját a legjobb formában bemutatni.

A kutya akkor igazán szép, ha mentálisan, egészségügyileg és küllemileg is rendben van. Genetikai képességeit megalapozva küllemben látszik rajta a megfelelő kondíció, az izmoltság, a fényes, gyönyörű kültakaró.

A Canipremet a kiállítási előtt néhány héttel etetve magas Cu, Zn, Biotin, Ω3 és Ω6 zsírsav tartalmánál fogva fényes, csillogó szőrt „varázsol” a kutyára, mintha kívülről olajozták volna meg. Ez rövid szőrű kutyáknál a leglátványosabb.

A vedlés folyamatát nagymértékben gyorsítja (rövidebb ideig van tele a lakás/kert szőrcsomókkal), és az új szőr növekedését intenzíven serkenti.

Etetésével a szőr elvékonyodása (betegség, fialás, stb. .. után) kevésbé tapasztalható a komplex vitamin és ásványi anyag tartalma miatt.

A bőr rugalmasabb, jobb állapotú, korpásodásra kevésbé hajlamos.

És bár immunrendszer eredetű, de kültakarót érintő probléma a szőrtüsző atkás megbetegedés, amelyet a Caniprem immunrendszer erősítő hatása révén nagymértékben csökkent, és akár meg is szüntet.

Összegezve a Caniprem segít fényesebb, csillogóbb szőrzetet kialakítani, gyorsítja a vedlést és a szőrnövekedést, csökkenti a szőr elvékonyodást, javítja a bőr állapotát, és segít a szőrtüsző atkás megbetegedés megelőzésében/kezelésében.

Összefoglalás - Mire jó a CANIPREM? (1. szaporodás)

A kiváló tenyésztő ismérve, hogy amikor tervezi az almot, mindent megtesz érte. Már a szülőket is jó körülmények között tartja, jó gazdaként gondozza, és az alom kiváló fejlődéséért mindent elkövet. Ha mindezt megteszi, elvárhatja, hogy megfelelő fejlettségű, életerős, vitális kiskutyái szülessenek. A hab a tortán, ha esetleg az alom megfelelő számú, így a továbbiakban könnyedén tud „válogatni” az alomból, akár saját kölyök megtartása céljára, akár a vevői igényei számára.

A Caniprem a szuka vemhesítése előtt legalább 1 hónappal etetve (néha még annyi sem kell) „megvastagítja a méhfalat”, így jobb a beágyazódás, több kölyök születik. (Természetesen a Caniprem sem tud a rossz időpontban termékenyített, beteg, terméketlen, stb…. szukákon segíteni.) Tapasztalatok szerint a kölykök életerősebbek, vitálisabbak, jobbak a szopási reflexeik, egyszóval sokkal nagyobb az esélyük a túlélésre. Színük, pigmentációjuk gyorsabban kialakul. Az anyák fizikai állapota a vemhesség és szoptatás alatt kevésbé romlik le, leválasztás után gyorsabb a regenerálódás. A Caniprem etetése miatti kevesebb, vagy egyáltalán elő nem forduló ásványi anyag hiány nem teszi tönkre a szőrt (pulinál például gyakori probléma a szőrtövek leszoptatás utáni elvékonyodása, a tincsek lehullása, mely a Caniprem etetése mellett ritkábban fordul elő).

Összefoglalva a Caniprem szaporodásbiológiára gyakorolt hatása megmutatkozik az anyák és a kölykök jobb állapotában, az alomszám növekedésében.

Immunerősítés, betegség, szőrtüszőatkák

 • Hogyan lehet megelőzni a betegségeket?
 • Hogyan javíthatom kedvencem immunrendszerét?
 • A kutya beteg állapotából, műtéti sérüléséből hamarabb felgyógyulhatna?
 • Van sikeres védekezési mód a szőrtüszőatkák ellen?

A kutyák vitaminok és ásványi anyagok iránti igénye magas, hogy megfelelően tudjanak védekezni a káros környezeti hatásokkal szemben.

A CANIPREM magas C-, B- és E-vitamin, valamint szeléntartalmával támogatja az immunrendszert, növeli az ellenálló képességet, segíti a betegségekből, műtétekből való gyorsabb felépülést, továbbá megelőzi, csökkenti vagy akár megszünteti a szőrtüszőatkás megbetegedést.

Szaporodásbiológia

 • A tüzelést elősegíti a CANIPREM?
 • Szabályozhatók a tüzelési ciklusok?
 • Tudna segíteni, ha kinyúlt a két tüzelés közötti idő?
 • Kevesellem a kölyköket. Növelhető valahogy az alomszám?

A CANIPREM magas hatóanyagtartalmával helyreállítja a két tüzelés közötti időszakot. Megvastagítja a méhfalat, ezáltal elősegíti a zigóták könnyebb beágyazódását. Segítségével megfelelő idejű a tüzelés, biztosabb a vemhesülés, nagyobb az alomszám.

Növendékkori lábdeformitás

 • Nagytestű, gyorsan fejlődő növendék korú kutyámnak a hónapok előrehaladtával egyre jobban deformálódik, megrogyik a lába. Van segítség?

A magas energia- és fehérjetartalmú eledelen tartott kutyák robbanásszerűen fejlődnek. Emellett a takarmány jól beállított kalcium- és foszforszintje a csontok optimális fejlődését is biztosítja. Sajnos a legtöbb esetben ezt az inak növekedése nem tudja követni. Emiatt a növendék kutya lába - legtöbbször az izületek mentén - deformálódik, megrogyik.

A CANIPREM megfelelő arányban tartalmaz rezet és cinket. Ez elősegíti az inak olyan (optimális) fejlődését, ami a csontváz növekedéséhez alkalmazkodik. Ezáltal a láb deformációja is megszűnhet.

Izületi kopás, diszplázia

 • Öreg kutyám egyre nehezebben áll fel, egyre nehézkesebb a mozgása. Fiatalabb már nem lesz, tudom, de tudnák enyhíteni a panaszait?
 • Kopottak a kutyám izületei, diszpláziás. Van más megoldás a műtéten kívül?
 • Szeretném megelőzni a mozgásszervi, izületi problémákat. Mit javasol?

Nagytestű kutyánál a csontok nem megfelelő kialakulása és a porcok kopása miatt könnyen kialakulhat izületi diszplázia, sántaság és ezzel együtt fájdalom is.

A CANIPREM kondroitin-szulfát tartalma beépül a porcokba, glükózamin tartalma az izületi folyadékba, ezáltal javul az izületek állapota. Segítségével megelőzhetők (vagy csökkenthetők) a porckopásokból eredő fájdalmak és a nehéz mozgás.

Kor, élettartam, öregedés

 • Meg lehet hosszabbítani kedvencem élettartamát?

A szervezetben működés során szabadgyökök szabadulnak fel, melyek „keresik” a lehetőséget, hogy különböző anyagokhoz kötődjenek. Ha ezekhez nem megfelelő (káros) anyagok kapcsolódnak, az betegségek alakulásához vezet.

A CANIPREM-ben található szelén hozzákötődik ezekhez a szabadgyökökhöz. Az E-vitaminnal együtt csökkentik a betegségek kialakulásának kockázatát, növelik a kutya élettartamát, így az öregedés folyamata lassítható.

Szőre, bőre szépsége

 • A többi kutyának a kiállításokon szebb, nagyobb, fényesebb, intenzívebb színű a bundája. Mit tudnak, amit én nem?
 • Hogyan gyorsítható a szőrváltás?
 • Allergiás bőrproblémák esetén mi a teendő?

A környezeti hatások, a hiányos takarmányozás, a nem megfelelő arányú táplálóanyag bevitele, esetleg egyes összetevők iránti érzékenység a kutya szőrzetén (is) látványos problémát, vagy allergiát okoz, ami fénytelen bundában, vakarózásban, korpásodásban, bőrgyulladásban stb. jelentkezik.

A CANIPREM magas telítetlen zsírsav tartalma révén csökkenti az allergiát. Megfelelő cink és B-vitamin tartalmának köszönhetően az állat nem korpásodik. Réztartalma megakadályozza a szőrzet elvékonyodását, letöredezését. Az optimális A-vitamin mennyisége miatt a bunda intenzívebb színt vesz fel. Összhatásában egészségesebb, fényesebb, jobb tapintású bundát növeszt a kutya.