Termékleírás

recommended-bitch-mating-draminski-dod2.jpg Mi a Draminski ovulációs detektor?

Draminski  ovulációs detektor egy hüvelyellenállás mérésen alapuló készülék, amely megmutatja, hogy mikor van a szuka vemhesítésének optimális ideje. 

Ezzel az eszközzel a tüzelés ideje alatt kimutatható, hogy melyik nap szükséges a kutyát termékenyíteni az eredményes vemhesüléshez.

Ez a készülék a Draminski cég második generációs terméke a kutya ovulációs detektorok területén, ami az elsőhöz képest tovább fejlesztett, több funkcióval ellátott, a mai digitális világ igényeihez megfelelő, nagyon könnyen értelmezhető, magyar menüvel is ellátott.

A termék kiváló minőségű, szakszerű használat mellett hosszú élettartamú, így 2 év garanciát biztosít a gyártó, a lengyel Draminski S.A., aki világelső az ovulációs detektork gyártásában.

 

Hogyan használjuk? Hogyan értelmezzük az eredményeket?

 

Használatát a következő videó szemlélteti:

 

 

A videóból látszik a használat menete.

A vizsgálatokat az ovulációhoz és a termékenyítési időhöz
közeledve (emelkedő értékeknél) érdemes naponta legalább 2 * elvégezni.
Kielemezve az eredményeket megkapjuk a fedeztetés optimális idejét. Az optimális idő a
legmagasabbra felkúszó érték (600-1000 egység, vagy felette-egyedenként eltérhet) visszaesése
utáni napon van.


Az értékeket számítógépre feltöltve diagramon is láthatjuk kutyánk/kutyáink eredményét.

 

 

Fontos, hogy a szuka egészséges legyen, mert a beteg szukák (például hurutos) hibás értékeket adhatnak. A péra letisztítása – a vizelettől is- elengedhetetlen, mert a fizelet só tartalma hamis eredményt mutathat, és a fertőzések hüvelybe jutását is megakadályozzuk vele. A készüléket használat előtt és után is fontos letisztítani, fertőtleníteni!

Gyakran ismetelt kérdések

-          Hol fejlesztették ki ezt a terméket?
Lengyelországban fejlesztették ki, és sok éve értékesítik ott. Az első a szarvasmarhák detektora volt. Az ezen a területen elért siker után újabb változatokat fejlesztettek ki a kancák, kocák, anyajuhok és kutyák számára. A kutyák ovulációs detektorát sikeresen értékesítik számos európai országban, valamint az USA-ban és Japánban. A műszer edvező eredményeket hozott a lengyelországi Olsztyn Mezőgazdasági és Műszaki Egyetem Állatorvos-tudományi Karának Szülészeti Tanszékén végzett vizsgálatokban. A detektor használatának előnyeit a németországi Giessen-i Egyetemen végzett kutatások is megerősítették.
 
-          Mennyire egyszerű használni a detektort?
A detektor használata nagyon egyszerű. Ha a használati útmutatónak megfelelően használja, akkor kiváló eredményeket fog elérni. Az eszközön a menüben a magyar nyelvet is ki lehet választani. Menürendszere logikusan van felépítve, könnyen használható. A detektor tisztán tartása és fertőtlenítése rendkívül fontos. Minden használat előtt és után fertőtleníteni kell.  A szondán maradt nyálka hamis eredményt ad.
 
-          Hogyan mérjek a készülékkel?
A méréseket naponta egyszer kell elvégezni az ivarzás elején, majd naponta kétszer, amikor az értékek növekedni kezdenek. A méréseket mindig ugyanúgy kell végezni, a szonda el kell, hogy érje a méhnyakat, ekkor ellenállásba ütközik. Ha nem a méhnyak közelébe sikerül a szondát behelyezni, a hüvely különböző részeit mérve helytelen eredményeket adhat. Azt is javasolható, hogy az méréseket  mindig ugyanabban a napszakban végezzük, legjobb reggel. Számos tényező befolyásolhatja az értékeket, de a hibák elkerülhetők, ha minden nap ugyanabban történik a mérés .
 
-          Mit kell tennem, ha a mérések eltérnek a használati utasításban lévő táblázattól?
A méréseknek nem kell pontosan megegyezniük a használati utasításban lévő táblázattal. Minden kutya kissé eltérő értékeket mutathat. De fontos megtalálni a csúcsértéket és az azt követő esés pillanatát. Az ovuláció közeledte mutatja, hogy a leolvasott értékek csökkenni kezdenek.  A megtermékenyítés legjobb pillanata a csúcs utáni esés napja.
 
-          Van mód a műszer ellenőrzésére?
a) A kapcsolót szabad levegőn nyomva „0 1” felirat jelenik meg. b) Készítsen víz-sóoldatokat különböző sókoncentrációkkal, merítse a szondát ezekbe az oldatokba, és ellenőrizze, hogy a műszer reagál-e a sókoncentráció változásaira. Miután a szondát kivette az oldatból, az eredményt folyamatosan meg kell hogy maradjon kijelzőn, és nem szabad eltűnnie 30 másodperc előtt (természetesen a kapcsolót tartani kell). c) Ellenőrizze a műszert további 0,05 % KCL tartalmú oldattal 20 ° C-on. A készüléknek kb. 210–220 kell mutatnia. A műszer ellenőrzése közben ellenőrizze, hogy az elektródák (a szonda végén) tiszták-e, és hogy nem jelenik-e meg „LO BAT” felirat.
 
-          Ha túl magas értéket kapok, a detektor rendben működik?
Az elektródákon található szennyeződés vagy pl. bőrolaj túl magas értékeket eredményez, míg pl. a vizelet vagy a sót tartalmazó oldatok alacsonyabb értékeket eredményeznek. Kérjük, tisztítsa meg az elektródákat és ellenőrizze, hogy a készülék jól működik-e, a fent ismertetett utasítások betartásával.
 
-          Hogyan tudom az eszközt tisztítani?
Minden mérés előtt és után az érzékelőt fertőtleníteni kell. A műszer gondos és alapos tisztítása és fertőtlenítése a megfelelő használat egyik legfontosabb feltétele. Javasoljuk, hogy törölje le a szondát gézzel, pamut vászonnal vagy akár selyempapírral, hogy megtisztítsa a nyálkától, ürüléktől, vizelettől vagy szőrtől, különösen az elektródák körül. Ezután a legjobb, ha folyó víz alatt mossa, és végül egy fertőtlenítő oldatba meríti. A fertőtlenítőszereket mindig a gyártó által megadott koncentrációban használja, mivel nem megfelelő használat esetén a hüvely irritációját okozhatja. Alkohol is használható a szonda fertőtlenítésére .

-          Mit tehetek, ha úgy érzem, hogy valami rossz az eszközzel?
Kérjük, ellenőrizze a készüléket a „Gyakran ismételt kérdések: Van-e mód a műszer ellenőrzésére?” részben leírtak szerint. Ha nem a várt módon működik, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
-          Milyen alapon működik a készülék?
A méhnyak közelében elhelyezkedő hüvelyi nyálka elektromos ellenállását méri.
 
-          Mennyire pontos a készülék?
Nagyon pontos és következetes, ha megfelelően működtetik.
 
-          Megsérthetem a készülékkel a szukámat?
Csak akkor, ha durván és nem rendeltetés szerűen van használva a készülék. Érdemes használat előtt összehasonlítani az adott fajta hím egyedének nemi szerv méretével és annak megfelelő hosszúságban használni.
 
-          Hogyan kell a szondát bevezetni?
Utánozza a kan kutya behatolási szögét, amikor alulról körülbelül 45 fokban behatol, majd „kiegyenesít”. Fontos megemlíteni, hogy a hüvelybejáratnál van egy törés. (Így kb. 45 fokkal kell bevezetni a szondát, majd kiegyenesíteni). Néha az ivarzás elején néhány szuka kissé száraz lehet. Nedvesítse meg a szondát vízzel, nyissa szét a péraajkakat, és finoman nyomja be a szondát a hüvelybe. Ha a szuka összehúzódik, tartsa ott a készüléket , és ne nyomja tovább, amíg a kutya el nem lazul, ekkor folytathatja a gyengéd nyomást, így a szonda könnyen becsúszik a hüvelybe. Ne használjon kenőanyagot, például síkosító zselét vagy vazelint, mert ezek hátrányosan befolyásolják a kapott értékeket!
 
-          Honnan lehet tudni, hogy a szonda jó helyen van-e?
A szondát addig kell behelyezni, amíg enyhe ellenállás érződik, amikor a szonda éppen eléri a méhnyakat. Ez körülbelül a szonda hosszának 3/5-e. (3 rész a szukában és 2 rész kint). Ebben a helyzetben a szonda csúcsa azon a területen helyezkedik el, ahol a méhnyak közeli nyálka maximális mennyiségét található, így itt lehet pontos és következetes mérést kapni. Ez a pozíció a szuka méretéhez képest enyhén változtatható.
 
-          Milyen gyakran kell méréseket végeznem?
Amint azt korábban kifejtettük, a legjobb, ha naponta ugyanabban az időpontban végzünk méréseket. Amikor az értékek emelkedni kezdenek, érdemes naponta 2, 3 vagy akár 4 leolvasást végezni a csúcs és a közvetlen utána lévő esés pontosabb meghatározásához, és ezáltal a legjobb termékenyítési idő meghatározásához.
 
-          Mikor kezdjem el a méréseket?
Rendszeresen érdemes a szuka tüzelési idejétől kezdődően.
 
-          Mennyi ideig kell hagyni a szondát?
Miután a szám stabilizálódott a kijelzőn (kb. 2 másodpercet vesz igénybe), a szondát ki lehet venni a szukából.
 
-          Az összes mérés alacsony értéket mutat (nem megy 150 vagy 200 fölé). Miért?
Általában azért, mert a szonda nincs elég mélyen bevezetve a szukába, és nem éri el a méhnyak közeli nyálkát, amit a készüléken lévő érzékelőnek mérnie kell. A vizeletből származó só is csökkentheti a leolvasott értékeket.
 
-          Véletlenszerű magas értékeket kapok, miért?
Általában azért, mert a szonda túlságosan (durván) be van helyezve a hüvelybe. (a szonda teljes hossza a készülék testéig van vezetve a szukába). Így túlhaladva a méhnyakon véletlenszerűen magas értékeket mutat.
 
-          Hogyan állapíthatom meg a hamis csúcsot a valódi csúcsból?
Amikor hamis csúcsot látunk, az egy kis emelkedés és zuhanás, ami esetleg csak a tüzelés 3/4/5-e napján fordul elő.
 
-          A szukám még mindig vérzik, de a detektor azt jelzi, hogy termékenyíteni kellene.
A detektor azt mutatja, ami a szukával valójában történik, szemben a szuka által mutatott külső jelekkel.
 
-          Miből készült a szonda, el tud-e törni?
A szonda kiváló minőségű speciális poliamid műanyagból készül, amely nagyon tartós.
 
-          A szukát nem zavarja a mérés?
Valamennyi szuka különbözik, vannak, akik az első használat alkalmával problémamentesen azonnal elfogadják a szondát, vannak, akik nyugtalanok, ugyanúgy, mint a szuka reakciója a kan kutyával való párzáskor.
 
-          Mi lehet a maximális csúcsérték?
Egyes szukák csúcsértéke 400 egység lehet, míg másoké jóval meghaladhatják az 1000-et. A legfontosabb szempont, ne feledje, hogy az értékek összefüggését keresi, szemben az egyes leolvasott tényleges értékkel.
 
-          A szukám nem érte el a csúcsot 600-nál, tovább vártam és üres maradt!
A kézikönyv elmagyarázza, hogy a csúcsérték magasabb vagy alacsonyabb lehet, mint a 600 egységes  csúcsérték példája. (A méréseknél keresse meg a csúcsot, amelyet utána esés követ).
 
-          Mikor van a legjobb alkalom a fedeztetésre?
Az optimális idő a termékenyítéshez a csúcs utáni 24 óra.
 
-          Használható-e kenőanyag a szonda behelyezéséhez?
A kenőanyag hátrányosan befolyásolja a kapott értékeket.
 
-          Kivegyem az akkumulátort, ha nem használom a gépet?
Nem, az akkumulátort csak kimerült állapotban kell kivenni a detektorból.
 
-          Milyen értékeket kapok, ha a szuka elovulált?
A csúcsérték azt jelzi, amikor a luteinizáló hormon felszabadul, kiváltva ezzel az ovulációt. Ez idő után az értékek rövid idő alatt folyamatos csökkenést mutatnak, és végül elérnek egy hozzávetőleges értéket, amelynél maradnak.
 
-          A szuka tüzelhet peteérés nélkül?
Igen, a szukák mutathatnak tüzeléshez hasonló jeleket, de mégsem megy végbe „normális” ovuláció.
 
-          Honnan tudhatom hogy mikor elérkezik el a csúcs?
Rendszeres leolvasással. Amikor az értékek erős emelkedésben vannak, érdemes naponta 2, 3 vagy 4 alkalommal mérnünk és megkapjuk maximális csúcsértéket.
 
-          A különböző takarmányozás eltérő értéket okozhat?
Jelenleg a gyártó kutatja ezt a kérdést, és úgy gondolják, hogy a különböző diéták valóban hathatnak rá . A csúcsérték meghatározásához azonban mint írtuk, nem az egy leolvasott érték a fontos, hanem a kapott profil.
 
-          Miért kapok más értéket, amikor a szonda elmozdítása nélkül ismét megnyomom a gombot?
Mivel az eredetileg tesztelt nyálka elektromos potenciálja kiürült.
 
-          Honnan tudhatom, ha lemerült az akkumulátor?
Az egység LCD képernyőjén a következő üzenet jelenik meg: LO BAT.
 
-          Szükségem van másik személyre, aki segít a mérések elkészítésében?
Nem, de ugyanúgy, mint a termékenyítésnél, egy segítő hasznos lehet a szuka megnyugtatásában és stabilizálásában.
 
-          Milyen hosszú a detektor élete?
Megfelelő karbantartással egy életen át működhet.
 
-          Hogyan végezzük a detektor tisztítását?
Fertőtlenítse az érzékelőt minden mérés előtt és után. A műszer gondos és alapos tisztítása és fertőtlenítése a legfontosabb feltétele annak megfelelő használatához. A fertőtlenítőszereket mindig a gyártó által megadott koncentrációban használja, mert ellenkező esetben a hüvely irritációját okozhatja. Ennek megelőzése érdekében minden használat előtt tisztítsa meg a műszert. A fertőtlenítőszer új oldatát közvetlenül a detektor következő használata előtt kell elkészíteni. A legjobb fertőtlenítőszer bármely állatgyógyászati ​​felhasználásra szánt szer, de akár alkohol is lehet. Törölje le a szonda felületét az oldattal, majd alaposan öblítse le vízzel, szárítsa meg és tegye a dobozába.
 
-          Használható-e a műszer, ha a szukának szaporodásbiológiai problémái vannak?
Nyilvánvaló, hogy ez a műszer sem oldja meg a szuka reprodukciós problémáit. Nem változtatja a terméketlen szukát termékenyé.
Viszont ez egy kiváló eszköz a tenyésztés egyszerűbbé tételéhez. Otthon használható. Csökkenti az állatorvosnál tett látogatások, valamint a drágább vizsgálatok számát. Segíteni fog az állivarzás meghatározásában, mert ilyen esetben a leolvasott érték nem növekszik. Csendes ivarzás esetén viszont mutatja a csúcsértékeket és az utána következő esést .
 
-          Használható a fedeztetés után?
Igen, nincs káros hatása.
 
-          Honnan tudhatom, hogy a szonda megfelelő helyen van?
A szondát addig kell behelyezni, amíg enyhe ellenállás érezhető, amikor a szonda eléri a méhnyakat. Ez kb. a szonda hosszának 3/5-e (nevezetesen 3 rész belül és 2 rész kívül). Itt a szonda csúcsa azon a területen található, ahol a legnagyobb a nyálka koncentrációja, ami lehetővé teszi a pontos és megbízható leolvasást. A helyzet kissé változik a szuka méretétől függően. Sőt, egyes szukáknál a méhnyak nagyon kitágult a ciklus kezdeti fázisában, és a szonda behelyezése közben nem érezhető vagy csak nagyon enyhe az ellenállás. Azonban a szonda hosszának 3/5 szabálya továbbra is érvényes.
 
-          A szonda behelyezése után, és amikor még egyszer megnyomom a gombot anélkül, hogy elmozdítanám a szondát, más értéket kapok.
Ennek oka a hőmérséklet-különbség is lehet. A hőmérséklet befolyásolja az eredményeket. Ha a szondát hosszabb ideig tartják a hüvelyben, az felmelegszik, és ennek eredményeként a későbbi mérések más eredményeket adhatnak. Ezért olyan fontos, hogy a méréseket mindig ugyanolyan módon végezzük.
 
-          Véletlenszerű magas értékeket kapok. Miért?
Ez általában akkor történik, amikor a szondát túl mélyen vezetik be a hüvelybe (vagyis az egész szondát „benyomják” a detektor testéig). Ilyen módon áthalad a méhnyakon, ami véletlenszerű magas értéket eredményez.
 
-          Valamennyi mérés alacsony értéket mutat (nem haladja meg a 150-et vagy a 200-at) - miért?
Ez általában akkor történik, amikor a szondát túl röviden helyezik be a hüvelybe (mégpedig a hüvely elülső részébe), és nincs kapcsolat a szonda és a mérés tárgyát képező nyálka között. Sőt, a vizeletben lévő sókoncentráció csökkentheti a leolvasott értéket.
 
-          Miért van különbség a reggeli és az esti mérések között?
Nincs „legjobb idő” a mérések elvégzésére. Észrevettük azonban, hogy egyes szukáknál eltérések lehetnek a reggeli és az esti mérések között. Javasoljuk, hogy készítsen diagramokat a reggeli és esti leolvasásból. Bár a reggeli és az esti mérések eltérhetnek, a változások profilja ugyanaz. A csúcsértékek egy időben jelennek meg.
 
-          Milyen gyakran kell elvégezni a méréseket?
A legjobb, ha minden nap ugyanabban az időben végezzük őket, ha lehetséges. Mivel az eljárás olyan egyszerű és gyors, amikor az értékek növekedni kezdenek, ajánlott naponta 2, 3 vagy 4 mérést végezni a csúcsérték nagyon pontos meghatározása érdekében, nevezetesen a párzás legjobb idejének meghatározása érdekében.
 

-          Végezhetem-e egyedül az eljárást?
Igen, de egy másik személy segítségével könnyebb, mivel mérés közben megfoghatja a kutyát, ami megkönnyíti az eljárás végrehajtását.

Vélemények - tenyésztők, akik ajánlják

 

Menyhárt Istvánné - Cseri-Subás 3 x aranykoszorús puli, pumi mestertenyészet

Férjemmel, Istvánnal nagyon régen (15-20 éve) vásároltuk az első szériás Draminski kutya ovulációs detektort. A párosításaink előtt mindig használtuk, még a hozzánk fedeztetni jövő szukáknál is mindíg mértünk. Rendkívül megbízható és hosszú élettartamú készülék. A mai napig megvan.

 

Kózel Gyula - Safety of Flatland többszörös aranykoszorús bullmasztiff mestertenyészet

 Kb. 10 éve hallottam a Draminski ovulációs detektorról egy olasz tenyésztőtől. Akkor megvásároltam, és azóta rendszeresen használom. Minden fedeztetés előtt mérem a szukáimat, és megbízhatóan meg is érkeznek az almok, nem maradt azóta üresen szukám. Más tenyésztőknek is ajánlottam már, és segíteni is szoktam a barátaimnak, hogy náluk is biztosan legyen kiskutya.

 

 

Bátor Zsuzsa - Loncsosi-Bátor 3 x aranykoszorús puli mestertenyészet

Puli tenyésztőként először a Cseri-Subás tenyészetben ismertem meg a készüléket még kb 10-15 évvel ezelőtt. Ez idő alatt, ha fedeztetni mentem a Menyhárt családhoz, Pista bácsi az én szukáimat is „megmérte”. Azóta nekem is van ilyen készülékem. Élvezem, hogy rengeteg időmet megspórolja az által, hogy nem kell az állatorvosnál várakoznom. És bár egyszeri befektetésként nem olcsó ez a termék, de ha összeszámolom a kenet- és főleg a progeszteron vizsgálatra elköltött pénz összegét, igen hamar megtérül az ára.

 

Árak

A kutyáknak való ovulációs detektor ára bruttó 190 000 Ft (149 606 Ft+ÁFA).

 

 

Megrendelés 

 

 
 
 

...

Kapcsolat

 

Forgalmazó: 

 

Tarka Puli Kft.

8100, Várpalota, Rózsakút utca 55.

Adószám: 14803772-2-19

Bankszámla szám: 73900212-11077262

e-mail: pulimix@freemail.hu

tel.: 06-20-413-5181